BLOG Maart 2021

Lady in Red

31-3-2021 door Walther 

In coronatijden is niets open, maar buiten schieten kan gelukkig altijd!

Donika,lady in red

drone behind the scenes   Shooting, behind the scenes

Schoorsteenbrand

22-3-2021 door Walther 

Zomaar vertier in de straat na de avondklok: schoorsteenbrand bij de buren. Gelijk maar even de kans waargenomen de low light capabilities van de EOS R5 te testen en ook de eerste avondvlucht met de drone gemaakt, je blijft toch fotograaf nietwaar?
Twintig jaar geleden was het bij ons, en een stuk erger dan dit: we hebben een half jaar ergens anders moeten wonen en 80% van onze inboedel is verloren gegaan. Dit alles twee maanden voor de geboorte van onze zoon. Twee weken later was de cafébrand in Volendam en we realiseerden ons terdege dat we geluk hebben gehad, het waren bij ons alleen maar spullen...
Dus nog steeds groot respect voor deze mannen en vrouwen van onze brandweer die alles professioneel en koelbloedig fiksen!

Foto 1

foto 2   foto 3

Foto 4

Foto 5

Eerste inzet DJI Mini 2 drone

21-3-2021 door Walther 

Toch wel geinig als je met een drone je eigen behind the scenes foto's kunt maken 🙂
Ik verwachtte op voorhand geen wonderen van de fotokwaliteit van de DJI Mini 2 drone. Zo'n kleine sensor komt natuurlijk nooit in de buurt van de beeldkwaliteit die ik gewend ben van mijn Canon camera's. Maar met de nieuwe Super Resolution functie van Adobe Camera Raw valt er zeker nog wat uit te peuren.
De eerste inzet was een paar weken geleden bij een mooi dagje schieten voor AVM / VVM (waar ik normaal met mijn IT pet ipv met de foto pet kom). Mooi om eens van dichtbij te zien hoe deze mannen met grote machines omgaan trouwens! Ik verwachtte alleen behind the scenes foto's met de drone te maken, maar er bleken zeker wat bruikbare shots bij te zitten.
Voltijds dronepiloot ga ik niet worden, maar het blijkt absoluut een leuke toevoeging met wat andere perspectieven, ook handig voor het verkennen van urbex locaties schat ik zo...

drone foto 1

drone foto 2

50mm 1.2 portret

19-3-2021 door Walther 

Ik heb al erg veel met Donika geschoten maar het aantal portretten is op één hand te tellen. Daarom toch de Canon RF 50mm f/1.2L USM maar weer eens gepakt en geschoten tegen een achtergrond van gravity backdrops met licht van de Elinchrom ELB500 (snaplux modifiers). Bewust geen beauty licht / postprocessing en super blij met de ruwheid ervan en de pakkende blik!

Donika op 50mm