BLOG

Behind the scenes fotoshoot Dolfinarium

29-8-2019 door Walther 

Bovenop de actie bij de waterglijbaan, vlak bij de dieren voor close-ups met de verzorgers, in de hoogwerker voor overzichtsfoto's van de robbenshow en languit in de bak met roggen en haaien voor shots van het aaiende 'publiek'.
Alles was perfect georganiseerd en getimed: logistiek, interactie met de dierverzorgers, zorg voor de modellen, zoveel mogelijk rekening gehouden met de stand van de zon bij elke shoot locatie etc. Super professioneel en iedereen even behulpzaam en vriendelijk: geweldig teamwork Dolfinarium! Natuurlijk dank voor het poseren met je hele gezin en natuurlijk voor de behind the scenes foto's Donika!

Behind the scenes tijdens shoot voor dolfinarium

Traces of communism

20-8-2019 door Walther 

Ik was voor het eerst in Bulgarije met Donika als model, tolk en reisgids. Bulgarije bleek een paradijs voor urbex achtige foto's en de sfeer van weleer!

Donika, buzludzha

Donika, buzludzha

Donika, buzludzha

Makkum 2019

19-8-2019 door Walther 

Altijd wat te doen in Makkum!

Mike vuurspugend

500px

16-7-2019 door Walther 

Al jaren post ik mijn foto's op flickr. Het oorspronkelijke platform waarbij fotografen commentaar geven op elkaars werk is het allang niet meer. Het zijn naar mijn idee nu vooral bots die eindeloos likes verzamelen op middelmatige foto's. Als hosting platform met onbeperkte opslag is het echter niet duur en de kwaliteit blijft behouden.
Bij facebook en instagram worden de foto's die je post ernstig gecomprimeerd: de kleur en kwaliteit gaan hard achteruit. Op facebook kun je er nog links bij zetten, maar het bereik van een zakelijke pagina is erg beperkt als je niet betaalt voor advertenties en zeker niet al je volgers zien alles wat je post.
Op insta kun je daar door het beperkte formaat de kwaliteit niet echt laten zien. Op beide platforms lijken de likes wat terug te lopen momenteel. Misschien is het de zomer of zijn mensen social media moe. Van likes kan ik overigens niet eten en beide platforms brengen me voorzover ik kan nagaan geen nieuwe klanten, die krijg ik vooral van mond tot mond reclame. Ik vraag me dus wel eens af of het zin heeft om ├╝berhaupt nog te posten daar.
Maar goed, je wilt toch laten zien wat je maakt en feedback erop krijgen. Ik heb mijn 500px account maar weer eens tot leven gewekt, oud spul eraf, recent spul er op. Maar eens zien of het wat brengt. Ik vrees eigenlijk dat het hetzelfde verhaal is als flickr, maar we zullen zien....
Wil je me daar volgen? Check mijn 500px profiel.

Werk aan de muur

13-7-2019 door Walther 

Vandaag mijn werk aan de muur profiel maar eens afgestoft, wat ouder werk verwijderd en nieuwe geupload. Prints van mij zijn te koop via werk aan de muur. Ik ben zelf altijd erg te spreken over alubond als printmateriaal, maar dibond, canvas, xpozer etc kan natuurlijk ook allemaal!

Ruhr revisited

10-7-2019 door Walther 

Afgelopen weekend ben ik een tweede keer met Donika naar het Ruhrgebied geweest en we hebben daar een aantal legale en minder legale locaties bezocht. Met minimaal budget maximaal resultaat behaald: in korte tijd hebben we weer zeer uiteenlopende en supergave beelden kunnen maken! Jammer dat we dit soort locaties niet dichterbij hebben!

Donika, landschapspark Duisburg

Donika, op de tunnelboor

Donika, op de stoom locomotief

Alles is ingeflitst met de Elinchrom ELB1200 met een grote deep octa. Ondanks een stevig statief is dit een behoorlijke windvanger maar het licht ervan is toch wel super. Ook m'n nieuwe grids blijken het perfect te doen!
Heb je ook belangstelling voor een wat andere shoot? contact is snel gelegd hoor!

Puttense sportmarathon 2019

30-6-2019 door Walther 

Zo, dat was hem weer, de Puttense Sportmarathon 2019: 24 uur continue sporten met 23 teams op 21 locaties. Een superwarme editie dit keer met hier en daar aangepast programma vanwege de hitte. Ruim 24 uur in touw geweest met fotografie, gelukkig wel twee kleine powernaps van een uurtje kunnen pakken. Dit is ook voor mij een flinke uitdaging: vechten tegen de vermoeidheid en de temperatuur, felle zon met harde schaduwen, snel verplaatsen tussen de locaties, echt alle soorten lichtsituaties en toch zoveel mogelijk sporten op een unieke manier in beeld willen brengen. Een flinke uitputtingsslag dus, maar wederom een fantastische sfeer, de PSM is al jaren met afstand het mooiste event van Putten!

obstacle run Puttense sportmarathon 2019

Puttense sportmarathon 2019

touwtrekken Puttense sportmarathon 2019

Eindelijk grids voor Elinchrom

27-6-2019 door Walther 

Ik was al een poosje op zoek naar goede grids voor m'n Elinchrom deep octa en twee rotalux stripboxes. Elinchrom levert ze om onbegrijpelijke redenen niet zelf en het enige alternatief leek Lighttools maar die zijn prijstechnisch niet interessant. Ik heb ze eindelijk gevonden, op maat gemaakt in de Oekraïne. Geen adresgegevens oid maar Andrey stuurt ze zonder vooruitbetaling gewoon op, overtuigd van z'n kwaliteit. Kwaliteit is idd buitengewoon, kan net wachten ermee te schieten!

Softboxgrid voor Elinchrom

Elfsteden zwemtocht Maarten van der Weijden

22-6-2019 door Walther 

Zaterdag om 4:00 uur opgestaan in Makkum om op een aantal plekken de elfsteden zwemtocht van Maarten van der Weijden vast te kunnen leggen. Ondertussen getrakteerd op een prachtige zonsopkomst!

Aankomst Maarten van de Weijden in Sloten

Zonsopkomst in het Friese landschap bij Balk

Naaktfotografie Kootwijkerzand

14-6-2019 door Walther 

Het was afgelopen vrijdag weliswaar even sjouwen met een bolderwagen vol gear door het mulle zand, maar wat is #kootwijkerzand toch een mooie locatie! Populair ook, we zijn een kinderverjaardag, drone piloten, picknickers, wandelaars en andere fotografen tegengekomen daar. Mocht je erheen gaan: vertrouw niet op de route van google maps, die brengt je tot aan een afgesloten weg, niet tot de parkeerplaats.....
Door z'n omvang is de Deep Octa (1m) wel wat onhandig en windgevoelig, maar het licht icm de Elinchrom ELB1200 is wel echt top. Deze plaat bijna direct uit de camera, nauwelijks editing nodig, alleen wat details ophalen en wat kleine schaduwen wegpoetsen.
Relaxte shoot weer met Donika, blij met het resultaat!

Naaktfotografie bij Kootwijkerzand

Recreatiefotografie met modelgezin

7-6-2019 door Walther 

Vandaag met een 'modelgezin' op pad geweest om een recreatiepark te fotograferen. Het zonnnetje werkte niet mee, dus met flitslicht en editing de zomerse look moeten toepassen. Intensief maar mooi dagje weer!

Elinchrom ELB1200, rotalus Deep Octa

'zonnige lunch' fotograferen

Even invallen

24-5-2019 door Walther 

Gisteren even last minute ingevallen voor een zieke collega fotografe, low light blijft toch altijd weer een leuke uitdaging!

low light uitdaging

Saatchi art

24-5-2019 door Walther 

Binnenkort zullen van enkele van m'n werken gelimiteerde en genummerde prints beschikbaar komen op Saatchi Art.

Kitesurfen op Makkum

27-4-2019 door Walther 

Vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer eens geschoten met de 400mm op Makkum.

Kitesurfen in Makkum, Friesland

Kitesurfen in Makkum, Friesland

Donika in de polder

26-4-2019 door Walther 

Het tulpenveldje waar we gepland hadden te schieten bleek net getopt. Geen nood, dan maar een typische Nederlandse setting in de polder gefotografeerd met molens, bruggen en dijken.

Donika Davids in de polder