BLOG September 2018

The Real Trip 2018

17-9-2018 door Walther 

Wat was het weer vet, The Real Trip 2018, qua aantal deelnemers het grootste windsurfevent van Nederland! Na een aantal jaren magere wind hadden we vrijdagavond, zaterdag èn zondag voldoende wind om 4 races bij de volwassenen en maar liefst 15 races voor de kids te varen.
Qua eventfotografie zit voor mij elke uitdaging er in: sport, actie, sfeer, livemuziek en feest! Het hele arsenaal kan in actie komen, 400mm tele voor de verre actie, de 24-70 en 70-200 voor de actieshots vanaf de rib, nimar onderwaterhuis voor de kids races, elinchrom flitsset voor wat extra pep bij de buiten shots, 85mm 1.4 voor feest en band etc...
Op de zaterdag en zondag waren ook collega fotografen Jeroen Helmers en Jan Peter van Popta aanwezig waardoor we dit jaar ook een aantal hele toffe drone foto's hebben. Ik ben kapot nu, maar hier kan ik weer een jaar op teren!

Windsurfevent The Real Trip 2018, Makkum, Friesland

Windsurfevent The Real Trip 2018, Makkum, Friesland

Arrianne Aukes in Makkum, Friesland bij The Real Trip 2018

Party bij The Real Trip 2018, Makkum, Friesland

Bruiloft Jan en Inge

10-9-2018 door Walther 

Bruiloften schiet ik niet veel, ik hou domweg niet zo van zwijmelen of andermans zoetsappigheden. Bruidsfotografie is dan ook niet helemaal mijn ding en ik beperk het dan ook maar tot maximaal één bruiloft per jaar. Met Inge had ik al supertof samengewerkt tijdens de sportmarathon, ze is lekker direct en expliciet en Jan bleek ook lekker nuchter. Na ampel beraad en het feit dat ik behoorlijk de creatieve vrijheid kreeg, besloot ik toch maar ja te zeggen toen ze me vroegen. Ter voorbereiding zijn we eerst een keer samen op de trouwlocatie wezen kijken om even een beeld te krijgen van de situatie ter plekke.
Afgelopen zaterdag was het zover, ik ben er de hele dag vanaf het aankleden tot het feest 's avonds bij geweest. Het bleek behoorlijk intensief want je wilt niks missen, voor bepaalde momenten is er immers geen tweede kans om het moment opnieuw te vangen. Naar hen en de gasten wil je de kalmheid zelve zijn, maar intern was ik continu bezig met het tijdschema, de beste positie en flashsettings voor de situaties die gingen komen. Ook enig improvisatietalent bleek noodzakelijk vooral toen bepaalde ingestudeerde loopjes in de praktijk een stuk sneller werden uitgevoerd ;)

Jan en Inge

De ontvangst, ceremonie, diner en feest waren gelukkig op één prachtige locatie: de Mariënhof in Amersfoort. Dat maakte het voor mij logistiek gezien een stuk rustiger. Ik kreeg keurig een eigen ruimte voor m'n gear en om tussen de bedrijven door accu's te laden, memorycards te backuppen en foto's te bewerken. Complimenten voor de professionaliteit en vriendelijkheid waarmee alles geregeld werd daar, een aanrader!

Binnentuin trouwlocatie De Mariënhof Amersfoort

Was het tof? Ja het was toch wel gaaf om te doen, je bent toch getuige van een aantal hele intieme momenten en dat deed me meer dan ik had verwacht! Ik heb niet de ambitie om dit veel vaker te gaan doen. De wetenschap dat ik het kan, maar ook dat ik het niet hòef te doen is prima :)
Wat ik het minst leuk vond is dat ik regelmatig van gasten verzoeken kreeg om een bepaalde foto te maken. Een aantal verzoeken heb ik beleefd geweigerd. Iemand had tijdens het feest de schoenen van Inge bemachtigd, of ik daar ff een foto van wou maken? Eeh nee. Of ik van iemand ff een hele chille tinder profielfoto wou schieten?! Nou nee dus. Een aantal vragen als 'wil je van ons gezin/onze groep een foto maken' heb ik wel gedaan, maar vooral geplaybacked, gheghe.
Tips worden gewaardeerd maar ik leg liefst de spontaniteit vast en maak daarbij mijn eigen beeldkeuzes, dàt is uiteindelijk ook waarom ik door Jan en Inge ben gevraagd :) Bedankt voor jullie vertrouwen in mij Jan en Inge, het was een hele verantwoordelijkheid maar zeker ook een eer om jullie prachtige dag op mijn manier vast te mogen leggen!

Jan en Inge, party!