BLOG September 2015

Nog een cameratas: overboard classic backpack

25-9-2015 door Walther 

Tja, ik heb al twee cameratassen: voor normaal gebruik heb ik een Lowepro Flipside 400A. Deze Lowepro is een perfecte allround rugzak, comfortabel te dragen, stevig en met raincover. Met wat schikken doet hij het ook als handbagage in het vliegtuig. Hier past een body met 4 lenzen en wat accessoires in.
Als ik sporten als windsurfen of voetbal ga fotograferen neem ik de Tamrak Evolution super telephoto lens pack. Hier past met gemak de 7D mk II met grip en de Sigma 120-300 in. De zonnekap en converter kan ik gewoon gemonteerd laten! Ik kan er ook nog twee kleine sidebags aan bevestigen, deze gebruik ik naar believen om nog een groothoek en/of de 70-200 mee te nemen. Enige nadeel is dat de raincover er dan niet meer overheen past, de sidebags moeten er dan in.
Afgelopen weekend fotografeerde ik The Real Trip, een windsurf evenement. Om alles in beeld te brengen zocht ik eigenlijk een compacte waterdichte tas, de lowepro was te groot en niet waterdicht. Ik besloot alleen de 7D mk II met 70-200 en 24-70 mee te nemen, ervaring leerde dat ribs niet de meest droge plekken om te fotograferen zijn. Er zijn wat hele dure ècht waterdichte alternatieven, maar ik kwam uit op de Overboard classic waterproof backpack. Ik vind de naam niet handig gekozen, want ik zie hem liever niet overboord gaan! Voor 60 tientjes heb je hem, hij is compact, waterdicht en bevat nog wat oogjes om hem in een boot snel ergens aan te bevestigen. Helaas is er geen binnenwerk, je moet dus zelf polstering er in doen of een binnentas gebruiken. Ik gebruikte een handdoek en de sidebag van de Tamrack voor de extra lens. Voordelen: echt waterdicht, makkelijk te bevestigen, rugzakmodel, goedkoop. Nadelen: geen interne polstering of indeling, als rugzak zit hij relatief hoog op je rug. Na de praktijktest afgelopen weekend kan ik zeggen dat ik er redelijk tevreden over ben! Het is een goedkope maar praktische aanvulling op m'n tassen arsenaal, ideaal als je met een compacte set de nattigheid in gaat!

The Real Trip 2015 Preview

22-9-2015 door Walther 

Wat was het gaaf, The Real Trip 2015! Twaalf uur geslapen in drie dagen en zondag bont en blauw geworden van het gestuiter op de verschillende boten. Erg veel foto's kunnen schieten en daarvan nog maar een klein deel uit kunnen werken. Inmiddels wel voorzien van een paar wallen waar je een paar tjalken aan kunt aanmeren;) Maar wat was het vet met enthousiaste deelnemers en publiek maar ook met een fantastische crew! Proud to be part of it!


Hier een kleine preview van The Real Trip 2015 en er staat ook een mooi verslag op windsurfing.nl en super fraaie aeralbeelden van Droneflight.

Voorbereidingen The Real Trip 2015

6-9-2015 door Walther 

Hij komt er weer aan The Real Trip 2015, van 18 t/m 20 september is het weer een en al surf en sup in Makkum. De organisatie is druk doende de laatste puntjes op de i de te zetten, vrijdag as de briefing van de vrijwilligers. De pro-fleet bevat een aantal sprekende namen dit jaar, dus dat kan mooie actie opleveren!
Om in de stemming te komen schoot ik van de zomer met hulp van Wessel al wat plaatjes vanuit de rib van de Makkum locals. Helaas geen fotohulp van Jeroen Helmers op vrijdag en zaterdag dit jaar, maar zondag is ook hij van de partij.
Erg veel zin in !

The Real Trip 2015 teaser

The Real Trip 2015 crew teaser