BLOG Mei 2015

Workshop Marc Zimmermann @ Studio 34x

20-5-2015 door Walther 

Vandaag een supervette workshop gevolgd van Marc Zimmermann. Michiel Fischer van Studio 34x had voor de gelegenheid een hele boxring in zijn studio opgebouwd! Zwaar onder de indruk van de omvang en mogelijkheden van zijn studio, super profi! 
De boxers en coach bleken perfecte fotomodellen. In de ochtend en begin van de middag vooral licht opgesteld en geschoten, daarna wat Photoshop tips gekregen om meer op een Joel Grimes / Tim Tadder achtige manier te bewerken. Af en toe wat listig met Duits, Engels en Nederlandstalige versies van Photoshop, maar zeer de moeite waard. Ik blijf het lastig vinden om Engels te praten tegen een Duitser, ik schakel min of meer automatisch naar Duits. Gelukkig bleek de mix Engels/Duits voor iedereen prima te volgen. Ook voldoende materiaal kunnen maken om wat mee te experimenteren en een eigen interpretatie te ontwikkelen van hetgeen ik gezien heb. Tot slot nog een hele mooie art print van Jan. R. Smit meegekregen, een perfect dagje zo!

Boxen bij studio 34X

Canon 5D mk IV geruchten

19-5-2015 door Walther 

Het testen van de Canon EOS 5D mk IV schijnt begonnen te zijn volgens Canon Rumors. Het zal mij benieuwen, als ik zie wat Sony, Panasonic en Samsung voor spec's in hun camera's stoppen bekruipt me het gevoel dat Canon rijkelijk laat is met het introduceren van verbeteringen. De verbeteringen die er wel zijn worden dan zorgvuldig verdeeld over verschillende modellen. De niet zo lang geleden geïntroduceerde 7D mk II kreeg bijvoorbeeld wel gps maar geen wifi, terwijl elk zichzelf respecterend apparaat inmiddels wel wifi of blutooth heeft. Zelfs telefoons hebben al 4K video, maar bij Canon alleen nog de enorm prijzige cinema modellen. Ook qua sensor (lichtgevoeligheid/dynamisch bereik) zijn er al lange tijd geen verbeteringen te melden. Inmiddels heb ik al redelijk wat Canon lenzen in de tas (waar ik zeer tevreden over ben), dus overstappen op iets anders doe je niet zomaar. Maar toch, het wordt wel tijd dat er nu serieuze verbeteringen gaan komen Canon.....