BLOG Augustus 2020

Eerste inzet EOS R5 in de studio

20-8-2020 door Walther 

Vorige week had ik de kans de eerste keer de Canon Eos R5 in te kunnen zetten in een studio omgeving, met Donika als model. Gelukkig was voor deze shoot ook de batterygrip net op tijd binnen van foto Looman. Ik ben daar erg over te spreken: hierdoor is de camera toch echt een stuk beter in balans met zware lenzen als de EF 16-35mm f/2.8L III en de EF 24-70mm f/2.8L II. Het beviel eigenlijk uitstekend, de focus is goed, de beeldkwaliteit is fantastisch. De studio was enorm met aan drie zijden lichtinval van buiten. Wat erg handig bleek was dat ook het reviewen van foto's nu op de zoeker kan, dus ongehinderd door omgevingslicht.
We hebben een aantal platen geschoten met de Elinchrom ELB1200 en een grote octa, een ander deel gewoon met daglicht. Kun jij raden welk van onderstaande foto's ingeflitst is?

Donika Davids, Canon Eos R5, zwart wit

Donika Davids, Canon Eos R5

Animal eye AF op de EOS R5

6-8-2020 door Walther 

Bizar hoe de animal eye AF van de Canon EOS R5 dieren herkent en de focus op de ogen pakt, ook als de achtergrond onrustig is! Onderstaande platen Geschoten tijdens de roofvogelshow van De Valkenhof op de Holle Poarte in Makkum.
Benieuwd hoe de AF er in de zoeker uitziet? Check deze video van Wild Eye.

Zeearend

Zeearend