BLOG Maart 2016

Foto expo cultuurfabriek Veenendaal

30-3-2016 door Walther 

Op zaterdag 2 april opent de CCC expo in de cultuurfabriek in Veenendaal. T/m 9 april hangt er werk van 36 fotografen en er zijn ook werken van mij te bewonderen. Leuk als je even komt kijken! Toegang gratis, opening om 14:00 uur door Klaas van Kruistum.   

Objects in the mirror are closer than they appear

26-3-2016 door Walther 

Deze week voor mijn 52 creatieve zelfportretten project maar eens wat meer photoshop uit de kast gehaald. De superman pose op de keukentafel bleek nog niet mee te vallen, maar het is gelukt. Hier week 13 getiteld "Objects in the mirror are closer than they appear"

En hier de breakup inclusief iets minder glorieuze pose op de eetkamertafel:

breakup

upgrades:statiefkoppen

25-3-2016 door Walther 

Het statief en de monopod van Manfrotto hadden al eerder het veld geruimd om plaats te maken voor Induro exemplaren. Manfrotto ballhead 498RC2 en tilthead 234RC waren echter al die tijd nog aangebleven. Ik had vier quickrelease plaatjes: onder beide cameras en onder de statiefgondels van de 70-200 en 120-300 zodat alles snel uitwisselbaar was. Nu werkt het quickrelease systeem van Manfrotto best aardig maar zeker bij zwaardere body/lenzen is het niet superstevig. Het werd dus tijd voor een upgrade, liefst met Arca Swiss plates. Ik heb nog wel even gekeken naar Really Right Stuff maar dat vond ik qua prijs toch wat te extreem. Nadat ik op professional imaging verschillende merken in de hand heb gehad, ben ik uitgekomen op Sirui.
M'n Induro CM24 monopod is nu voorzien van een Sirui L-10, en m'n Induro CT414 statief is nu voorzien van een Sirui K-40X. De eerste indrukken zijn erg positief, ze zijn enorm zwaar en degelijk uitgevoerd. De K40X is met z'n 800 gram zelfs zo zwaar dat ik hem gewoon plat op tafel kan zetten met een 5D mk III + Grip en 24-70, zonder dat de boel omgaat! De bediening van de K40x is met één groot stelwiel ook erg precies en praktisch, bij de Manfrotto zat je altijd op de tast aan twee hendels voordat je uiteindelijk de juiste te pakken had. De komende tijd nog maar eens aan een grondige praktijktest onderwerpen....

Planking

11-3-2016 door Walther 

Afgelopen weken twee 'planking' foto's gemaakt voor mijn 52 creatieve zelfportretten project. Gaaf om te doen en erg leuke reacties op gehad!  Om de machinist niet te verontrusten heb ik degene voor het spoor in twee shots gedaan: de trein (ND filter om de de sluitertijd te verlagen) en de liggende foto.

De zwembad foto werd mogelijk door medewerking van Bosbad Putten, superbedankt!