BLOG Mei 2014

Camerabits Photo Mechanic 5

26-5-2014 door Walther 

Van het E toernooi van zoonlief Auke kwam ik afgelopen zaterdag natuurlijk weer met veel te veel foto's thuis. Deze heb ik voor de verandering maar eens uitgezocht met Photo Mechanic 5 van Camerabits. Wat een verademing in vergelijking tot Adobe Bridge! Bridge werkt wel ok, maar het is ook op een zeer potente machine erg traag, 
Het inlezen, bladeren en zoom gaat supersnel bij Photo Mechanic, deze tool gaat dus zeker een plek in de basis van mijn workflow veroveren!

Evan, sportportret, strobist style

15-5-2014 door Walther 

Vandaag wilde ik alle leden van zoonlief's voetbalteam afzonderlijk fotograferen. Helaas was er één zieke waardoor ik ze niet compleet heb :(  Wel ontdekt welke rimlichtopstellingen wel en niet goed werkten. Deze plaat van Auke's teammaatje Evan kwam er wat mij betreft als meest geslaagde exemplaar er uit: 

Rally van Putten 2014

11-5-2014 door Walther 

Gisteren voor het eerst een rally gefotografeerd, het weer nodigde niet uit (stromende regen), maar ik kon het motorgebrul in de verte toch niet weerstaan;) De infovoorziening van de organisatie was wat karig, maar ik heb toch een paar leuke plekjes gevonden.
Aanvankelijk wat met een hoge sluitertijd geschoten maar ik was er niet blij mee: je bevriest de wielen waardoor het lijkt dat de auto's stil staan. Hierna sluitertijd omlaag en de camera meegetrokken. De actie vanaf de monopod gefotografeerd met de Sigma 120-300mm f/2.8 DG OS HSM Sports; die bleek prima te voldoen voor dit type fotografie (focus leggen is een stuk minder moeilijk dan bij voetbal).
's-Avond na de prijsuitreiking nog wat wagens strobist style gefotografeerd met een enkele Yongnuo off-camera flash. Een leuk evenement in de eigen woonplaats om de skills weer wat aan te scherpen!

Rally van Putten

Fotowerk in glossy 'Buitengewoon Putten'

7-5-2014 door Walther 

In opdracht van VVV Putten en winkeliersvereniging WCP is door Spirion ism BDU de glossy 'Buitengewoon Putten' gemaakt. Nu associeer ik zelf de term 'glossy' met luxe (en dat is niet direct de associatie die ik zelf met Putten heb), maar goed, 'gids' of 'magazine' waren zelfs voor Putten wat gedateerde termen ;)  
In elk geval staan er wat mooie 2 page spreads met mijn fotowerk in en her der wat los fotowerk. Qua fotografie was het een leuke uitdaging, enerzijds vanwege de onderwerpen, maar vooral ook vanwege de zeer korte tijd waarin alles gerealiseerd moest worden. Probeer maar eens het Solse gat fotograferen met een zomerse maar toch mysterieuze sfeer. Begin april is het Solse gat namelijk gewoon een grote kuil en er groeit nog geen blaadje aan de boom. 
Verder is het voor mij als fotograaf wel wat angstig als een vormgever in je zorgvuldig uitgesneden foto's gaat knippen. Je hebt immers zelf toch een bepaalde smaak, en dan is het wel even afwachten hoe de opdrachtgevers en vormgever hun wensen verwerken in het eindproduct. De fotosessies met de geïnterviewden Jan Mastenbroek, Martijn Holtes en Maya Bock waren erg leuk om te doen en er zitten zeker wat geslaagde pagina's bij. Met name de pagina's over Ilse Bock vind ik erg mooi geworden. Het blad wordt huis aan huis verspreid in Putten, ik ben benieuwd naar de reacties.....
Glossy Buitengewoon Putten