BLOG 2021

Drone papieren behaald!

Ik ben dit jaar toch aardig gegrepen door de fotomogelijkheden met de drone en ik sluit zeker niet uit dat er nog eens een groter exemplaar gaat komen. Daarom besloten de laatste dagen van het jaar maar eens wat tijd in te ruimen om ook m'n dronepapieren te halen, zodat ik ook commercieel aan de gang kan. Inmiddels zijn vliegbewijs A1/A3 en gevorderd vliegbewijs A2 in the pocket!

Eerste beelden vanuit de nieuwe studio

Super tof dat gridded softboxen gewoon aan het plafond kunnen hangen nu!

Donika Davids

Nieuw kantoor/studio

1-10-2021 door Walther 

Op mijn kantoorlocatie aan de midden engweg had ik beperkt ruimte om te fotograferen, het ging, maar het was wel steeds even ombouwen. Doordat een van de andere huurders het pand ging verlaten deed zich de kans voor een wat grotere ruimte te huren. Vanaf half september heb ik permanent fotostudio ruimte bij mijn kantoor in. Meer ruimte dus ik kan makkelijker van grotere afstand schieten en ook de hoogte van 275 is super. Ben er erg blij mee!

Studio 1

Studio 2

Op de hei

2-9-2021 door Walther 

Vandaag even tijd voor een shot met Donika op de heide bij Harderwijk.

Donika op de hei

Wymaroo live 13-8-2021

13-8-2021 door Walther 

Eindelijk! Sinds de Real Trip 2019 hadden ze niet meer live gespeeld, wat was het fijn om Wymaroo weer live te zien en horen! Super beach vibe met ondergaande zon, top!

Klaas Westra, Wymaroo
Klaas WestraDronen vanuit de luie stoel

5-8-2021 door Walther 

Vanuit de luie vakantiestoel deze sup en sail beelden met de DJI mini 2 kunnen maken. Super zo'n ander perspectief!

Auke & Jelmer
Auke & Jelmer

Catamaran


Nil Desperandum
Nil Desperandum

Skatebaan Makkum strobist

4-8-2021 door Walther 

Mooie avondlucht dus ff snel met de Elinchrom ELB500 naar de skatebaan om het blauwe uurtje mee te pakken!

Skateboard

Stuntstep
Mart Geerdink

Makkum juli 2021

31-7-2021 door Walther 

Door omstandigheden was ik al een aantal weken niet in Makkum geweest. Nu in de zomervakantie weer ff de 400mm ter hand genomen en weer eens wat surfplaten geschoten en m'n panning skills weer wat getraind. Lekker in het zonnetje vanaf de beide pieren, genieten weer!

Thomas Blanke
Thomas Blanke
Panning

Flex op de brug

31-5-2021 door Walther 

De zomer lijkt echt in aantocht nu, een mooi moment voor een flex shoot met Donika! Het was even een wandeling met de bolderkar vol gear, maar zeker een gave locatie! Over de zon heen geflitst met de Elinchrom ELB500 en wat shots met DJI mini 2 gemaakt. Mooi middagje, blij met de resultaten!


Donika Davids flexing
Flex op de brug, DJI Mini 2
Flex op de brug, DJI Mini 2

Droneview Makkum

15-5-2021 door Walther 

Blijft tof zo'n plek waar ik al jaren kom eens vanuit een ander perspectief te kunnen zien!

Foto 1

Foto 2

Tulpen Tour

26-4-2021 door Walther 

Altijd tricky de tulpen, op het moment dat je een goede locatie hebt gepot, kunnen ze al lang weer getopt zijn op het moment dat je er weer komt om te shooten ;) Natuurlijk licht, geschoten met de 70-200.

Tulpen shoot met Donika

Tulpen

Spring is in the air

21-4-2021 door Walther 

Deze foto van Donika had ik nog niet eerder gepubliceerd omdat voor het wat preutse facebook en instagram vrouwentepels bedekt moeten zijn om daar niet geblocked te worden. Waarom dat zo ingewikkeld moet zijn is me nog steeds een raadsel: mannen, vrouwen (en ook degenen die het niet precies weten) hebben allemaal tepels toch? Flickr heeft het prima opgelost door met safety levels te werken, waarbij deze foto als 'moderate' gekwalificeerd wordt. Dat moet op andere platforms toch ook gewoon kunnen zou je zeggen?
Maar goed, voor social media moesten dus even wat extra grasjes erbij getekend worden om deze foto toch te kunnen posten. Door te deeplinken naar flickr kan hij in deze blog wel gewoon origineel 😇
Vorig jaar deze plaat geschoten in Friesland, een snelle shoot omdat het toch net wat frisser was dan het op deze foto lijkt. Geen flitsers deze keer maar mooi warm avondlicht en prachtige wolkenluchten.

Spring is in the air

Kwelderlandschap, Friesland

Freestyle op het Amstelmeer

7-4-2021 door Walther 

Op een doordeweekse dag even ontsnapt om freestylers vast te leggen op het Amstelmeer. Frisjes maar leuk om de 400mm 2.8 weer eens van stal te halen! Met Amado Vrieswijk en Ezri Heymans.

Amado Vrieswijk

Ezri Heymans

Lady in Red

31-3-2021 door Walther 

In coronatijden is niets open, maar buiten schieten kan gelukkig altijd!

Donika,lady in red

drone behind the scenes   Shooting, behind the scenes

Schoorsteenbrand

22-3-2021 door Walther 

Zomaar vertier in de straat na de avondklok: schoorsteenbrand bij de buren. Gelijk maar even de kans waargenomen de low light capabilities van de EOS R5 te testen en ook de eerste avondvlucht met de drone gemaakt, je blijft toch fotograaf nietwaar?
Twintig jaar geleden was het bij ons, en een stuk erger dan dit: we hebben een half jaar ergens anders moeten wonen en 80% van onze inboedel is verloren gegaan. Dit alles twee maanden voor de geboorte van onze zoon. Twee weken later was de cafébrand in Volendam en we realiseerden ons terdege dat we geluk hebben gehad, het waren bij ons alleen maar spullen...
Dus nog steeds groot respect voor deze mannen en vrouwen van onze brandweer die alles professioneel en koelbloedig fiksen!

Foto 1

foto 2   foto 3

Foto 4

Foto 5